נהיגה בשכרות הינה פעולה מסוכנת שלה יכולות להיות השלכות על הנהג ועל הסובבים אותו כאחד. במקרה ונהג נתפס בנהיגה בשכרות, מעבר לסיכון חיי אדם, הוא מסתכן בשלילת רישיון, קנס כספי ואף מאסר. אז מה חשוב לדעת במקרה זה?
כיצד בודקים נהיגה בשכרות?
ראשית, כאשר שוטר חושד כי נהג נוהג תחת השפעת אלכוהול, הוא יעביר אותו סדרת בדיקות באמצעותן ניתן לבדוק את רמת האלכוהול בדם. לאחר נהיגה בשכרות, נעשית בדיקת נשיפון הנותנת מידע כללי על רמת האלכוהול בגוף. בדיקה זו אינה קבילה בבית משפט וניתן לסרב לעבור אותה. במקרה ובדיקת הנשיפון יצאה חיוביות או שהנהג סירב לעבור אותה, השוטר יעבור לבדיקת מאפיינים גופניים המזוהים עם שכרות. הנהג יידרש לצאת מהרכב ולעבור סדרה של בדיקות כמו בדיקת שליטה במרחב, שיווי משקל ועוד. בדיקה זו אינה מהווה ראייה קבילה בבית המשפט גם כן והנהג רשאי לסרב לה. לבסוף נערכת בדיקת ינשוף, זוהי בדיקה הדומה לבדיקת הנשיפון רק שהיא מהווה ראייה קבילה בבית המשפט. נהג המסרב לעבור בדיקה זו מואשם אוטומטית בנהיגה בשכרות.
מה ההשלכות האפשריות של נהיגה בשכרות?
סירוב בדיקה – לפי החוק הנהג ראשי לסרב לאחת מתוך שתי הבדיקות הראשונות (בדיקת הנשיפון או בדיקת מאפיינים). סירוב זה אמנם חוקי אך הוא עלול לבוא לרעתו של הנהג בעת עמידה למשפט, ולהשפיע על חומרת העונש.
שלילה – במקרה בו נהג נמצא אשם בנהיגה בשכרות, העונש מינימאלי הוא שלילת הרישיון לשנתיים ושנתיים נוספות על תנאי.
קנס כספי – במרבית המקרים יינתן קנס כספי כבד בנוסף לשלילת הרישיון.
מאסר – מאסר עלול להינתן בסבירות גבוהה במקרים בהם היו נפגעים בתאונה. נהג שהיה מעורב בתאונה עם נפגעים עלול לקבל עונש מאסר על תנאי ואף להסתכן במאסר בפועל. נהיגה בשכרות תוך פציעת המעורבים בה, עלולה להיחשב כעברה פלילית ולגרור האשמה בהריגה ועונש מאסר של מספר שנים.
כיצד ניתן לטפל בהאשמה בצורה מקוונת?
ראשית וודאו שיש לכם תיעוד של כל הפרטים הנוגעים לתאונה. תוכלו לתעד זאת במחשב ולשמור בצורה מסודרת את פרטי המעורבים, פרטי הבדיקה (במידה ויש תיעוד וידאו או תיעוד מוקלט), פרטי השוטרים המעורבים ותיעוד השעה בה בוצעה הבדיקה. בנוסף, ניתן לפנות לעורך דין תעבורה בצורה מקוונת. באפשרותכם לחפש עורכי דין מתאימים, להשוות בין התעריפים, הניסיון וההמלצות במידה ויש, וכך לבחור את השירות המתאים לכם שיוכל לסייע לכם בתהליך ההתמודדות עם ההאשמה.
לסיכום
נהיגה בשכרות הינה התנהגות שיש להימנע ממנה ככל שניתן, גם כדי שתוכלו לשמור על עצמכם ועל הרישיון שלכם, וגם כדי להימנע מפגיעה ברכבים אחרים או הולכים רגל בסביבה. במידה ונהגתם בשכרות, מומלץ לדעת מה התהליך וכיצד להתמודד אתו.