כשאתם חותמים על חוזים מסוימים, אתם מצפים שכמו שאתם הולכים לכבד את התנאים השונים שמוצגים בחוזה, כך גם הצד השני ינהג. למרות זאת, כשהזמן חולף והחוזה נשאר בתוקף, עשוי הצד השני שחתם על החוזה לנסות לשנות את התנאים, מתוך עמדה מסוימת.
את הדבר ניתן לראות במקרים רבים בשוק העבודה, בהם המעסיק מנסה לשנות את התנאים השונים עליהם הוא סיכם איתכם מראש. המעסיק דילל את שעות העבודה שלכם? אלו הצעדים הראשונים שתצטרכו לעשות.
דילול בשעות העבודה
דילול בשעות העבודה הוא מושג שאנשים רבים בשוק העבודה לא נתקלים בו, אך הוא יכול להיות רלוונטי לכל עובד שכיר. כל עובד שכיר יודע באיזה שעה הוא אמור להתייצב במקום העבודה ובאיזה שעה הוא אמור ללכת הביתה. בין אם זה מבוצע על ידי החתמת כרטיס או באמצעות דיווח נוכחות באפליקציה, מדובר על חלק משמעותי מיום העבודה.
במקרה בו החליט המעסיק לשנות את השעות הללו באופן חד צדדי, יכול להיות שתוכלו להגיש תביעת פיצויים מהמעסיק. דילול בשעות העבודה מסב פגיעה משמעותית לעובד. בסופו של דבר, העובד מקבל את השכר החודשי שלו בהתאם לכמות הזמן שהוא עובד.
אם הוא חותם על חוזה מסוים, תחת שעות מסוימות, הוא מצפה מהמעסיק לשלם לו את השכר שסוכם בעבור כמות השעות שסוכמה. דילול שעות העבודה עשוי להוביל לפגיעה השכר.
עורך דין לענייני עבודה
הצעד הראשון שניתן לנקוט בו הוא פנייה אל עורך דין לענייני עבודה. כמובן שתצטרכו לפנות אל עורך דין כזה רק לאחר קיום שיח עם המעסיק שלכם. אם המעסיק לא הקשיב לבקשות שלכם לשנות את דילול שעות העבודה, תצטרכו או לקבל את ההרעה בתנאים שלכם או להילחם בה מבחינה משפטית.
בחלק נרחב מהמקרים, הרעה בתנאים היא לא חוקית. הרעה לא חוקית בתנאים היא כזו בה ניתן לתבוע פיצויים. למרות זאת, החוק מאפשר למעסיק לשנות את תנאי ההעסקה של עובד בצורות מסוימות. למשל, אם המעסיק מדלל בשעות העבודה אך לא פוגע בשכר, אין מקרה של הרעה בתנאים. עו"ד יסייע לכם להבין האם אתם יכולים להגיש תביעה.
מה החוק מאפשר לכם?
החוק מאפשר לכם להודיע לעובד שלכם על כוונת התפטרות תוך שלושה שבועות, במקרה בו הוא שינה באופן חד צדדי את השעות שלכם. בשלושת השבועות הללו תוכלו להמשיך לעבוד כרגיל, אך במקביל גם לחפש עבודה חדשה או לנסות להגיע לעמק השווה עם המעסיק שלכם.
תביעת פיצויים מהמעסיק
במידה והמעסיק שינה את השעות שלכם באופן משמעותי, על ידי דילול דרסטי שפוגע בשכר שלכם, אתם יכולים להגיש נגדו תביעת פיצויים. מדובר במקרה לא חוקי, שגם מסב נזק ברור לעובד, כך שסיכויי הצלחת התביעה נחשבים לגדולים.